onceupon a time in hollywood afiş

Once Upon a Time in Hollywood

1960’lar Hollywood’una bir saygı duruşu. Öncelikle bu filmi kime öneriyorum onu söyleyeyim, Western sinemasına ilgi duyanlara ve Manson cinayetlerini bilenlere. Şimdiye kadar ana akım izleyiciye de sinema severlere de hitap etmeyi başarabilmiş olan Tarantino ilk defa daha niş bir kitleye hitap ediyor. Eğer dönem hakimiyetiniz yoksa Sharon Tate’in nasıl öldürüldüğünü bilmiyorsanız bu film size hiçbir şey ifade etmeyecek maalesef.

Tarantino’nun 2019 yılında gösterime giren 9. filmi, daha önce 10 tane uzun metrajlı film çekeceğini söylemişti. Tam bir Hollywood aşığı olduğu için sanırım kendine belirlediği yolun sonuna yaklaşırken, ona bir veda etmek istedi. Filmde Hollywood’un şu anki starlarının neredeyse hepsini bir araya getirdi, Brad Pitt, DiCaprio, Margot Robbie, Al Pacino ve saymakla bitmeyecek dahası. Tarantino’dan beklediğimiz gibi her sahnesi fotoğraf karesi gibiydi, insan bakmaya doyamıyordu.

brad pitt ve Dicaprio

Film 1969 yılının Hollywood’unda geçiyor. Western filmlerinin aktörü Rick Dalton’un (DiCaprio) kariyeri çıkmaza girmiştir, dolayısıyla onun hem dostu hem de dublörü olan Cliff Booth’un (Brad Pitt) da. Sürekli filmler için görüşmeye gider ancak asla istediği sonucu elde edemez. Tüm her şey kötü giderken Rick Dalton’a İtalyan Western filmlerinden biri için teklif gelir. Rick ise bu düşüşü kabullenmek istemez ama bir yandan da başka bir seçeneği kalmamıştır. Bu ikilemlerin arasına sıkışmışken yan komşusunun ünlü yönetmen Roman Polanski ve karısı Sharon Tate olduğunu fark eder. Eğer onlarla samimi olabilirse iş bulma şansının daha yüksek olması hayallerini biraz daha yeşertir.

Once Upon a Time in Hollywood” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: Funny Games

Yorum bırakın